HomeExamenkandidatenAssistent-Drogist " itemscope itemtype="http://schema.org/WebPage">

Pharmacon bewijst het.

Als assistent-drogist geef je adviezen aan de klant over zelfzorggeneesmiddelen. De wet schrijft voor dat je daarvoor in het bezit moet zijn van het vakdiploma Assistent-Drogist. In de winkel vervang je ook de drogist als die afwezig is. Een leuke en verantwoordelijke job!

Alle kennis voor een goed advies aan de klant

In de opleiding Assistent-Drogist leer je met welke gezondheidsklachten klanten in de winkel komen, wat je hen kunt adviseren en wanneer je een klant moet doorsturen naar de huisarts. Inhoudelijke kennis is belangrijk, maar hoe je met klanten omgaat is dat ook. Na je opleiding weet je alles over zelfzorgmiddelen. Net zo veel als de drogist! Met het Pharmacon-diploma Assistent-Drogist kun je de drogist prima vervangen bij het adviseren van klanten. En als je wilt, kun je met dit diploma makkelijk doorstromen naar de opleiding Drogist. Als je het diploma Assistent-Drogist hebt behaald door het met goed gevolg afleggen van de examens Adviseren 1 en Adviseren 2 (of Adviseren Compleet), dan hoef je alleen nog de module Toezicht te halen voor het vakdiploma Drogist. Een Pharmacon-diploma bewijst dat jij over alle kennis beschikt die je nodig hebt om als assistent-drogist te werken.

Inschrijven voor je examen

Voor het diploma Assistent-Drogist dien je de volgende examens te halen: Adviseren 1 en Adviseren 2 óf Adviseren Compleet. Je kunt online je examen boeken op een datum en locatie die jou uitkomt. Nadat je je examen hebt geboekt krijg je een bevestiging via de mail. In deze boekingsbevestiging staan je inloggegevens voor je persoonlijk account bij Pharmacon. Hierin kun je de boekingsgegevens terugvinden, je examen verplaatsen en resultaten inzien van eerder gemaakte examens.

Voorbereiden op je examen

Pharmacon helpt je graag bij de voorbereiding op je examen. Lees deze handige tips of test alvast je kennis. Vergeet ook niet om de exameneisen goed door te nemen. Je kunt hier de exameneisen voor Adviseren 1, Adviseren 2 of Adviseren Compleet downloaden, de benodigde examens voor Assistent-Drogist. Veel succes!

Cijferlijst en diploma

Je weet meteen of je geslaagd bent! Want na afloop van het examen zie je het resultaat op je beeldscherm. Met een eindcijfer 6 of hoger ben je geslaagd. Je cijferlijst is ook direct terug te vinden in je persoonlijke account. Sluit je de modules af met deelexamens? Dan krijg je het diploma thuisgestuurd nadat je álle onderdelen hebt afgerond. De cijferlijsten voor de modules moet je goed bewaren, want die bewijzen dat je die modules hebt behaald. Als je alle benodigde modules voor je diploma hebt gehaald, krijg je het definitieve resultaat met het diploma ongeveer vier weken later thuisgestuurd.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kijk dan op de pagina Veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons en we helpen je graag!

Wij werken samen met

Vragen? Mail ons.

Email: examens@pharmacon.nl
of bel naar: 0346 584 210

Stichting Pharmacon
Postbus 1253
3600 BG Maarssen