HomeExamenkandidatenDrogist " itemscope itemtype="http://schema.org/WebPage">

Pharmacon bewijst het.

Als drogist ben je verantwoordelijk voor de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Je houdt toezicht op de geneesmiddelenverkoop in jouw filiaal, regelt de inkoop van de producten en meestal geef je ook leiding aan de medewerkers. Een uitdagende functie waar je veel kennis en vaardigheden voor nodig hebt. Je Pharmacon-diploma bewijst dat je daarover beschikt. Het diploma Drogist is (wettelijk) vereist om toezicht te houden op de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen én ook als je filiaalmanager of bedrijfsleider wilt worden.

Alle kennis voor een goed advies aan de klant

Na je opleiding weet je alles over zelfzorgmiddelen en uiteenlopende gezondheidsklachten. Je moet precies weten hoe en waarmee je een klant kunt helpen en wanneer je de klant moet doorverwijzen naar de huisarts of apotheek. Ook communicatieve vaardigheden zijn belangrijk, voor het klantcontact en voor het aansturen van medewerkers. Als drogist ben je er verantwoordelijk voor dat er in de drogisterij verantwoorde zorg wordt geleverd. Daarbij hoort goed voorraadbeheer, kennis van het assortiment en van actuele productontwikkelingen, en toezicht op de verkoop van middelen en op de advisering door de assistent-drogist. Daarnaast moet je weten wat de geldende wet- en regelgeving is. Met het Pharmacon-diploma weet je zeker dat je alle kennis in huis hebt om je vak goed uit te oefenen.

Inschrijven voor je examen

Voor het vakdiploma Drogist dien je naast de examens Adviseren 1 en Adviseren 2 óf Adviseren Compleet, het examen Toezicht te halen. Je kunt online je examen boeken op een datum en locatie die jou uitkomt.

Voorbereiden op je examen

Pharmacon helpt je graag bij de voorbereiding op je examen. Met handige tips, maar ook met oefenexamens om je kennis te testen. Vergeet ook niet om de exameneisen goed door te nemen. Je kunt hier de exameneisen voor alle examenmodules van Drogist downloaden. Veel succes!

Cijferlijst en diploma

Je weet meteen of je geslaagd bent, want na afloop van het (deel)examen zie je het resultaat op je beeldscherm. Met een eindcijfer 6 of hoger ben je geslaagd. Je krijgt een voorlopige cijferlijst via de mail toegestuurd. Die moet je goed bewaren, want die bewijst dat je het examen hebt gehaald. Het diploma krijg je na het behalen van de laatste module binnen vier weken na het examen thuisgestuurd.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kijk dan op de pagina Veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons, we helpen je graag!

Wij werken samen met

Vragen? Mail ons.

Email: examens@pharmacon.nl
of bel naar: 0346 584 210

Stichting Pharmacon
Postbus 1253
3600 BG Maarssen